• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni kolački s tekočo sredico

Sestavine

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 70 g sladkorja za peko Wiener Zucker
  • 100 g jedilne čokolade, nasekljane na drobne koščke
  • drobno nasekljana sredica 1 majhnega čilija
  • 100 g masla, narezanega na drobne koščke
  • 80 g gladke moke
  • sladkor za posipanje Wiener Zucker

Priprava

Jajci, dva dodatna rumenjaka in sladkor za peko Wiener Zucker penasto vmešamo. Koščke jedilne čokolade nadrobimo v kozico, dodamo koščke masla in vse skupaj raztopimo na štedilniku pri nizki temperaturi, nato vlijemo k jajčni masi. Po žlicah dodajamo še moko in dobro premešamo v gladko zmes. Vlijemo jo v namaščene in pomokane keramične modelčke, ki jih čez noč postavimo v zamrzovalnik.

Ko se naslednji dan lotimo peke, najprej segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija, nato postavimo modelčke z zamrznjeno maso v pečico na srednjo rešetko in jih pečemo od 8 do 10 minut.

Kolačke lahko postrežemo kar v keramičnih modelčkih, ki jih postavimo na krožnik, po vrhu jih nežno potresemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker, zraven pa dodamo še stepeno smetano in kepico vaniljevega sladoleda.

Lahko pa jih tudi previdno stresemo iz modelčkov na krožnik, jih potresemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker ter postrežemo s smetano in sladoledom.  

Share or print this recipe

več receptov

Kringel s slivami in lešniki

Palačinke s skuto in pšeničnim zdrobom

Čokoladna torta

z jagodnim korenčkom

Torta iz skute in maskarpone sirom

z bezgovimi jagodami in cvetnimi lističi vrtnic

Piña Colada-vaflji

z mehurčki s pečenim ananasom

Poletna Pavlova

z jagodno omako

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".