• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladna torta z karamelo in skutno kremo

Sestavine

za 20 cm velik pekač za torto

Za testo:

  • 180 g masla
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 6 jajc
  • 250 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 5 jedilnih žlic kisle smetane
  • 240 g moke
  • 1 g pecilnega praška

Za skutin nadev:

  • 500 g polmastne skute
  • 3 jedilni žlici vanilijevega jogurta
  • 50 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja

Za čokoladni premaz:

  • 150 g grenke čokolade
  • 90 ml smetane za stepanje

Nadalje:

  • 1 kozarec karamelne kreme ali dulce de leche

Za dekoracijo:

  • Makadamija, čokoladni praline, karamelizirani sesekljani lešniki, pekani

Priprava

Maslo in čokolado počasi stopite v ponvi. Jajca ločite. Beljake stepajte, dokler se ne oblikuje čvrsta pena. Jajca s sladkorjem stepajte, dokler zelo spenijo. Med nenehnim mešanjem dodajte mešanico čokolade in masla, nato pa še kislo smetano.

Vmešamo moko, pomešano s pecilnim praškom, in nazadnje dodamo tudi stepene beljake.

Pečico segrejte na 170 °C, pečenje z kroženjem zraka. Pekač za torte postavite na pekač, obložen s papirjem za peko, in vanj vlijte testo. Pecite približno 60 minut na srednji rešetki. Preverite z vbodom igle!  Odstavite in pustite, da se ohladi.

Za skutino kremo vse sestavine dobro premešajte.

Ohlajeno torto z dolgim nožem za kruh vodoravno razrežite na tri dele.

Postavite na tortni krožnik (ali vrtljivo stojalo za torte). Namažite s 3 žlicami karamelne kreme in prekrijte s tanko plastjo skute. Na vrh položite drugo testo za torto in tudi to testo premažite s karamelno kremo in skuto. Na vrh položite zadnjo plast torte in z lopatico enakomerno razporedite skutino zmes. Stranice potegnite navzdol, da bo viden del karamelne kreme. Torto pustite v hladilniku, da se ohladi, dokler se krema ne strdi.

 Čokolado počasi stopite v smetani za stepanje. Ko dobi pravo konsistenco (ne preveč tekoča), čokoladno glazuro z žlico namažite na sredino torte in jo razporedite navzven. Pustite, da nekoliko curlja po strani.

Ko se čokoladna glazura začne strjevati, torto okrasimo z ameriškimi orehi pekan, makadamija, karameliziranimi sesekljanimi lešniki in čokoladnimi pralinami. Ohladite pred postrežbo.

Share or print this recipe

več receptov

Jabolčno-mandljeva torta

Brezglutenska ajdova torta

Jabolčni tart

Jagodni mafini z okusom skutine torte

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Skutna torta (brez peke)

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".