• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladna torta s poprovo meto

Sestavine

Porcije: 10
Čas priprave: 60 minut (brez hlajenja)

Za čokoladno bazo:

  • 3 jajca
  • 90 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 1 ščepec soli
  • 90 g moke
  • 25 g kakava
  • 0,5 čajne žličke pecilnega praška

Za metino kremo:

  • 200 ml sirupa mete 
  • 1 konica noža zelene barve za živila v gelu
  • 400 ml stepene smetane
  • 4 želatinska lističa
  • 100 g sesekljane čokolade ali ribane čokolade

Za na vrh:

  • After Eight
  • 100 ml stepene smetane
  • sveža meta

Priprava

Čokoladna baza:

Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.

Dno modela za torto na spenjanje s premerom 20 cm obložite s papirjem za peko.

Ločite jajca in rumenjake s polovico sladkorja zmešajte da dobite kremasto zmes.

Beljake in sol stepajte, dokler se ne oblikuje čvrsta pena. Postopoma posujte ostanek sladkorja, nato dodajte presejano moko, kakav v prahu in pecilni prašek ter vmešajte rumenjake.

Maso vlijte v pekač, jo enakomerno razporedite in približno 35 minut pecite v ogreti pečici. Preverite z vbodom igle!

Počakajte, da se ohladijo.

Metina krema:

Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene.

Želatinske lističe za 4 minut namočite v hladno vodo. Dobro iztisnite. Razredčite 4 žlice metinega sirupa in v sirupu raztopite iztisnjeno želatino.

Dodajte 1/3 trdo stepene smetane in segrevajte, dokler ne postane rahlo tekoča. Vmešajte barvo za živila, da bo zmes enakomerne zelene barve.

Mešanico dodajte preostali stepeni smetani.

Dodajte metin sirup, barvilo za živila in sesekljano čokolado ter zmešajte do gladkega.

Za na vrh:

Na ohlajeno čokoladno bazo enakomerno razporedite metino kremo. V hladilniku pustite stati vsaj 4 ure, najbolje pa celo čez noč.

Odstranite rob tortnega modela.

Smetano stepite do trdega, in z vrečko za brizganje na metino kremo naredimo pikice.

After Eight poševno prerežite na pol in na vrh položite polovico prerezanega kosa.

Krasimo s listi sveže mete.

 

Namig: Namesto domačega metinega sirupa in živilskega barvila lahko seveda uporabite tudi sirup iz trgovine.

Share or print this recipe

več receptov

Muffini z jagodami in bezgom

Poletna Pavlova

z jagodno omako

Borovničeva makova torta s sivko

Čokoladni srnin hrbet

Pogačice z okusom po medenjakih

Fina makova torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".