• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladna-kokosova rolada

Sestavine

2 zavitka / pribl. 40 kosov

Zmes iz keksov

  • 400 g maslenih keksov
  • 20 g holandskega kakava za peko
  • 100 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 120 ml mleka

Kokosovo krema

  • 200 ml mleka
  • 80 g masla
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 50 g mehkega pšeničnega zdroba
  • 150 g kokosove moke
  • Prozorna folija za ovijanje

Priprava

Za pripravo kokosovega nadeva v ponvi segrejte mleko, dodajte maslo in sladkor ter mešanico na kratko zavrite. Med nenehnim mešanjem dodajamo mehak zdrob, dokler se zmes ne zgosti v zdrobov puding. To se zgodi zelo hitro, zato ne pozabite nenehno mešati. Ko se zmes zgosti, izklopite ploščo za kuhanje ali zmes odstranite z vroče kuhalne plošče. Na koncu primešajte kokosovo moko.

Za čokoladno glazuro, maslene piškote drobno zdrobite - to lahko storite v kuhinjskem robotu ali v vrečki za zamrzovanje z valjarjem - samo močno stiskajte.

V posodo dajte zdrobljene piškote, kakav za peko in sladkor ter po malem dodajajte mleko. Znova in znova premešajte, tudi z rokami - zmes mora biti lahko gnetljiva in ne presuha ali prevlažna. Ko je testo dobro gnetljivo, ga oblikujte v kroglo in ga položite na folijo za živila. Pokrijte ga z drugo plastjo folije in ga z valjarjem raztegnite v pravokotno obliko. Debelost plasti naj bo pribl. 5 mm. Odstranite zgornjo plast folije.

Na vrh z žlico namestite kokosov nadev. Od daljše strani naprej tesno zvijemo kot rolado in pri tem uporabimo folijo na dnu. Rolado pustite v hladilniku vsaj 60 minut, najbolje pa je, da jo pustite v hladilniku čez noč.

Copyright: Mei liabste Speis

Ko se ohladi, z ostrim nožem narežite na tanke rezine in takoj postrezite.

Share or print this recipe

več receptov

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Kokosove paličice

Moderna Linzer torta

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Torta iz skute in maskarpone sirom

z bezgovimi jagodami in cvetnimi lističi vrtnic

Limonini mandljevi piškoti

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".