• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Velikonočno pecivo

Sestavine

  • Kocka svežega kvasa
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 175 ml mlačnega mleka
  • 500 g moke
  • 60 g masla
  • Ščepec soli
  • 2 jajci
  • 80 g pistacij
  • 80 g sesekljanih mandljev
  • 70 ml mlega
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 2 žlici stepene smetane

Priprava

Mlačnemu mleku dodajte žličko sladkorja. Vanjo zdrobite še kocko svežega kvasa in močno premešajte, da se le ta raztopi. V skledo vsujte moko in na sredini oblikujte jamo, vanjo nato vlijte mleko. Posipajte ga z malce moke in počakajte 15 minut, da mešanica rahlo vzhaja. Nato dodajte preostalo mleko, sladkor, sol in toplo maslo. Dodajte še jajca in vse skupaj dobro zgnetite. Testo pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in počakajte 45 minut, da vzhaja. Količina testa se mora podvojiti.

Medtem pripravite nadev iz pistacij. Pistacije zmeljite, mleko s sladkorjem pa zavrite. Dodajte mu zmlete pistacije in ribane mandlje. Počakajte, da se nadev ohladi in mu dodajte še malce sadnega likerja.

Testo prerežite na polovico in obe polovici razvaljajte na enakomerna pravokotnika, 0,5 cm debeline. Testo premažite z nadevom in ga zavijte. Zavitka ob vrhu pritisnite skupaj in vsakega prerežite na polovico po dolžini, nekje 2/3. Testo previdno spletite v obliko kite in nato skupaj pritisnite še konce peciva. Jajce zmešajte s stepeno smetano in premažite celotno pecivo. Pecite 45 minut na 180 °C.

 

Nasvet: Uporabite lahko tudi druge oreščke!

Share or print this recipe

več receptov

Palačinke s kokosom in banano

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Tiramisu z jabolčno čežano

(v kozarcu)

Krompirjeva torta s čokolado

Rabarbarina torta

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".