• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Borovničeva torta s pinjencem

Sestavine

Pekač velikosti 30 cm x 12 cm
Testo:

  • 300 g moke
  • 150 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 75 g stopljenega masla
  • 2 jajci velikosti M
  • 200 ml pinjenca
  • 50 g soka limone
  • 150 g borovnic
  • 2 g soli
  • 2 g mletega kardamoma
  • 9 g pecilnega praška
  • Limonina lupina

Nadev:

  • 60 g moke
  • 30 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 30 g masla
  • 1 majhen kozarček ruma

Preliv:

  • 50 g borovnic
  • 50 g Wiener Zucker sladkor v prahu 

 

Priprava

V posodi dobro zmešajte moko, sladkor, sol, pecilni prašek, limonino lupino in kardamom.

Suhim sestavinam dodajte pinjenec in jajca ter zmešajte v gladko testo. Na koncu dodajte stopljeno in ohlajeno maslo ter vse zmešajte v gladko maso. Borovnice posipajte s 5 g moke in jih s pomočjo lopatice zavijte z maso. Pekač namažite z maslom ter ga posipajte z moko. Vlijte testo z borovnicami v pekač.

Vse sestavine za nadev zmešajte v posodi in s prsti oblikujte kose različnih velikosti. Posipajte kose na testo z borovnicami. Torto potem pecite v pečici pri 170 °C približno 35 do 40 minut ali dokler se na preizkusni paličici testo ne lepi več. Pustite, da se pečena torta ohladi na rešetu, posipajte s sladkorjem in prelijte s prelivom iz stisnjenih borovnic in sladkorja v prahu. Torta ima najboljši okus ko je še topla.

 

Share or print this recipe

več receptov

Tarte z meto in limono

Tiramisu z limono in malinami

Tart iz temne čokolade

Krompirjeva torta s čokolado

Rolada z ribezovo marmelado

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".