• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Borovničeva makova torta s sivko

Sestavine

Število porcij: 12
Čas priprave: 60 minut (brez hlajenja)

Za makov biskvit:

  • 4 jajca
  • 125 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 125 g moke
  • 200 g mletega maka
  • 0,5 zavitka pecilnega praška 

Za kremo:

  • 150 g skute
  • 270 g mascarpone
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 0,5 limone (soka)
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 4 želatinska lističa
  • 250 g borovničeve marmelade

Za sestavljanje:

  • 30 ml sivkinega sirupa
  • sveže borovnice
  • rožmarin
  • 1 jedilna žlica Wiener Zucker sladkor v prahu

 

Priprava

Makov biskvit:

Pečico segrejte na 180 stopinj, pečenje od zgoraj/spodaj. Dno modela za torto na spenjanje s premerom 22 cm obložite s papirjem za peko.

Jajca s sladkorjem stepajte 15 minut.

Moko zmešajte z makom in pecilnim praškom ter nežno vmešajte moko.

Testo vlijte v mehki pekač in pecite približno 30 minut. Preverite z vbodom igle!

Z nožem previdno ločite makov biskvit od roba pekača in ga odstranite.

Počakajte, da se ohladi in razrežite na tri dele.

Krema:

Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene in počakajte, da se ohladi.

Želatinske lističe za 5 minut namočite v hladno vodo.

Mascarpone, skuto, limonin sok in vanilijev sladkor zmešajte.

Liste želatine dobro stisnite in jih stopite na srednji temperaturi.

Stopljeni želatini dodajte 5 žlic mascarpone skutne kreme in premešajte. Nato dodajte nazaj k preostali kremi.

Nežno vmešajte tudi stepeno smetano.

1/3 kreme dajte na stran.

Preostali kremi dodajte polovico borovničeve marmelade. Polovico tako pripravljene kreme ponovno dajte na stran.

Drugi polovici dodajte preostanek borovničeve marmelade.

Sestavljanje:

Spodnjo plast makovega biskvita položite na (vrtljiv) tortni krožnik. Okrog tega postavite obroč za torto.

Odstavite 4 žlice temno vijolične kreme. Preostalo kremo enakomerno porazdelimo po biskvitu za torto.

Nanj namestite drugo plast biskvita, in nekoliko pritisnete nanj. Na to podlago namažete sivkin sirup. Nato na to podlago namažete svetlo vijolično kremo. Ponovno odstavite 4 žlice te kreme.

Zgornjo plast makovega biskvita položite na vijolično kremo in jo rahlo pritisnite. Na zgornjo plast biskvita enakomerno namažite belo kremo, na približno 0,5 cm debelosti.

Torto vsaj 4 ure hranite v hladilniku. Preostanek kreme prav tako ohladite.

Snemite obroč za torte.

Preostalo temno vijolično kremo namažite po približno spodnji tretjini robov torte. Svetlo vijolično kremo na debelo razporedite po srednji tretjini, belo kremo pa po zgornji tretjini.

Previdno premikajte lopatico za torte po robu torte, ko obračate tortno podlago. Tako nastanejo plasti kreme, ki se prelivajo druga v drugo.

Torto okrasite s svežimi borovnicami, sivkinimi cvetovi in rožmarinom ter potresite s sladkorjem v prahu.

 

Namig: Ljubitelji sivke lahko v kremo vmešate 3 žlice (ali več) sivkinega sirupa.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Venec z malinami in pistacijami

Sacher keksi

Polžki z borovnicami in skuto

Ocvrti crostini s kurkumo in ingverjem

Last Minute Medenjaki

Rabarbarina torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".