• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Blueberry Cheesecake

Sestavine

Sestavine za en škofovski pekač

za kvašeno testo

  • 500 g moke
  • 30 g svežega kvasa ali 1 zavojček instant kvasa
  • 5 g soli
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 80 g mehkega masla
  • lupina 1 limone
  • 1 jajce (velikosti M)
  • 250 ml mleka sobne temperature
  • 1 jajce in malo mleka za premaz

za nadev z borovnicami in kremnim sirom

  • 400 g kremastega sira
  • lupina 1 limone
  • 80 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • Malo mlete burbonske vanilije
  • 1 jedilne žlica pšeničnega škroba
  • 200 g borovnic

Priprava

Kako pripraviti kvašeno testo

Najprej dajte suhe sestavine v skledo za mešanje in jih zmešajte z žlico. (Če uporabite svež kvas, ga lahko preprosto nadrobite v testo.)

Nato dodajte maslo, jajca in mleko ter sestavine gnetite s kavljem ročnega mešalnika ali kuhinjskega mešalnika približno 10-15 minut, da dobite gladko testo. (Testo se mora ločiti od sten in tudi dna posode.)

Na rahlo pomokani delovni površini testo z rokami oblikujte v kroglo, nato ga namestite nazaj v posodo in pokrijte s čisto brisačo.

Kvašeno testo naj na toplem mestu vzhaja približno 40 minut. Mora se močno dvigniti.

Priprava borovničevega nadeva z kremnim sirom

Kremni sir s sladkorjem, limonino lupinico, zdrobom in mleto vaniljo zmešajte z roko.

Priprava pletenke z borovnicami in kremnim sirom

Premažite škofovski pečak z malo masla ali popršite s sprejem za peko.

Na pomokani delovni površini pregneteno kvašeno testo razvaljajte v pravokotnik debeline približno 5 mm.

Na testo enakomerno razporedite zmes kremnega sira in obložite z borovnicami.

Testo zvijemo po krajši strani, nato ga po dolžini prerežemo na pol. (Ko pletenke prerežete, lahko vidite nadev)

Oba dela zvijemo drug čez drugega, stisnemo konca skupaj in pletenke previdno položite v pripravljen pekač.

Pekač ponovno pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite vzhajati še 15 minut.

Medtem segrejte pečico na 180 °C, pečenje zgoraj/spodaj, in stepite jajce z malo mleka.

Pletenko z borovnicami in kremnim sirom enakomerno premažite z mešanico jajca in mleka ter pecite v spodnji tretjini ogrete pečice približno 45-50 minut. (Če vrh pletenke potemni, pletenko pokrijte z aluminijasto folijo in dokončajte peko.)

Pustite, da se ohladi, nato ga vzemite iz modela in takoj pojejte.

Namig: Pletenka z borovnicami in kremnim sirom je odlična tudi ko jo zamrznete v rezinah. Tako boste imeli vedno pri roki nekaj okusnega za spontani poletni piknik.

Share or print this recipe

več receptov

Kolački z makom in vaniljo

Hitro pecivo z makom in kislo smetano

Tiramisu iz rabarbare

z ribezom

Jabolčna-makova torta

Velikonočni zajčki

Pisane čokoladne tortice

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".