• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Sestavine

Fondue

  • 600 g malin
  • 80 ml bezgovega sirupa
  • 200 ml pomarančnega soka
  • Naribana lupina ene limone in ene pomaranče
  • 60 g Wiener Zucker sladkorja v prahu

Za limonino torto:

  • 2 jajci
  • 120 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 2,5 g pecilnega praška
  • 100 g moke
  • 1,5 g soli
  • 50 g mehkega masla
  • 70 ml stepene smetane

Hrustljava priloga:

  • 40 g ovsenih kosmičev
  • 100 g drobno sesekljanih lešnikov
  • 20 g pinjol
  • 20 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 20 ml javorjevega sirupa
  • 40 ml oljčnega olja

 

Priprava

Vse sestavine za fondue zmešajte in jih počasi zavrite. Na zmernem ognju jih nato dušite še 3 minute in nato precedite skozi sito.

Za limonino torto zmešajte limonino lupinico, jajca, sladkor za peko, pecilni prašek in moko. Dodajte malce soli in maslo ter premešajte. Nato dodajte še stepeno smetano. Maso vlijte v manjši pekač, jo nekoliko zgladite in pecite v pečici, ki ste jo predhodno ogreli na 200 °C, približno 20 minut.

Za prilogo zmešajte še vse ostale sestavine in jih pecite na 150 °C, približno 20 minut. Nato segrejte malinov fondue in vanj potopite kocke limonine torte in jih posujte s hrustljavo prilogo.

 

Share or print this recipe

več receptov

Jogurtov biskvet z olivnim oljem

in kandiranimi pomarančami

Čokoladni kolački s tekočo sredico

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Moderna Linzer torta

Nedeljski kuglof

s kremnim sirom

Blueberry Cheesecake

Babka

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".