• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Bezgov žele

Sestavine

  • pol vedra bezgovih cvetov
  • 1 liter sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • sok 6 limon
  • 1 kg želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1

Priprava

S škarjami odstranimo stebla bezgovih cvetov in jih damo v veliko posodo. Dodamo pomarančni in limonin sok. Cvetovi morajo biti pokriti s sokom. Pokrijemo in pustimo stati čez noč, približno 12 ur. Nato prelijemo skozi fino sito. Še enkrat preverimo količino – potrebujemo 1 liter soka. Sok, skupaj z želirnim sladkorjem, zavremo in kuhamo približno 5 minut. Nujno opravimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je masa dovolj želirana! Nato še vroč žele nalijemo v kozarce in dobro zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Marmelada iz malin in mandljev z dodatkom amaretta

Ribezov "After Eight"

Češnjeva marmelada s cvetovi bezga

Marelična marmelada z makom

Malinina marmelada z timijanom

Marelično borovničeva marmelada

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".