
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 salama / pribl. 10 kosov
Oreh na kratko prepražimo v ponvi na suho, kar okrepi okuse.
Grenko čokolado nalomite na koščke in jo stopite nad paro.
Kekse zdrobite na manjše in večje koščke. Tako pripravite drobtine iz keksov.
Maslo in sladkor premešajte z topljeno čokolado, dokler se ne raztopi. Nato dodajte vse sestavine dobro premešajte. Hladite približno 30 minut.
Razgrnite folijo in zmes previdno razporedite po dolžini približno 20 cm. Oblikujte približno 5 cm debelo salamo in jo tesno zavijte s folijo. Konce stisnite skupaj in jih vsaj še eno uro hranite v hladilniku.
Čokoladno salamo povaljajte v sladkorju in jo z vrvico prevežite kot pravo salamo.
Pred serviranjem ali rezanjem naj počiva na sobni temperaturi, sicer se zlahka zdrobi.
Copyright: Mei liabste Speis
Share or print this recipe