• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladna-kokosova rolada

Sestavine

2 zavitka / pribl. 40 kosov

Zmes iz keksov

  • 400 g maslenih keksov
  • 20 g holandskega kakava za peko
  • 100 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 120 ml mleka

Kokosovo krema

  • 200 ml mleka
  • 80 g masla
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 50 g mehkega pšeničnega zdroba
  • 150 g kokosove moke
  • Prozorna folija za ovijanje

Priprava

Za pripravo kokosovega nadeva v ponvi segrejte mleko, dodajte maslo in sladkor ter mešanico na kratko zavrite. Med nenehnim mešanjem dodajamo mehak zdrob, dokler se zmes ne zgosti v zdrobov puding. To se zgodi zelo hitro, zato ne pozabite nenehno mešati. Ko se zmes zgosti, izklopite ploščo za kuhanje ali zmes odstranite z vroče kuhalne plošče. Na koncu primešajte kokosovo moko.

Za čokoladno glazuro, maslene piškote drobno zdrobite - to lahko storite v kuhinjskem robotu ali v vrečki za zamrzovanje z valjarjem - samo močno stiskajte.

V posodo dajte zdrobljene piškote, kakav za peko in sladkor ter po malem dodajajte mleko. Znova in znova premešajte, tudi z rokami - zmes mora biti lahko gnetljiva in ne presuha ali prevlažna. Ko je testo dobro gnetljivo, ga oblikujte v kroglo in ga položite na folijo za živila. Pokrijte ga z drugo plastjo folije in ga z valjarjem raztegnite v pravokotno obliko. Debelost plasti naj bo pribl. 5 mm. Odstranite zgornjo plast folije.

Na vrh z žlico namestite kokosov nadev. Od daljše strani naprej tesno zvijemo kot rolado in pri tem uporabimo folijo na dnu. Rolado pustite v hladilniku vsaj 60 minut, najbolje pa je, da jo pustite v hladilniku čez noč.

Copyright: Mei liabste Speis

Ko se ohladi, z ostrim nožem narežite na tanke rezine in takoj postrezite.

Share or print this recipe

več receptov

Mini jabolčni zavitki na nabodalu

Velikonočni zajček iz listnatega testa

Čokoladna mangova poke cake

Cesarski praženec

Velikonočna gnezda

Tiramisu Taco

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".