• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Kavni karamelni poke cake

Sestavine

za standardni škofovski pekač

Za kavno testo

  • 200 g masla sobne temperature
  • 200 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 5 jajci sobne temperature
  • 1 ščepec soli
  • 2 ohlajeni espresso kavi
  • 60 g mleka sobne temperature
  • ½ pecilnega praška
  • 200 g moke

Za smetanovo karamelo

  • 160 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 220 g tople smetane za stepanje
  • 50 g masla sobne temperature

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, in škofovski pekač namastimo z maslom in posipamo z moko.

Za testo maslo s 60 g sladkorja in vanilijevim sladkorjem stepajte približno 3-5 minut, da postane kremasto.

Jajca ločite. Maslu in sladkorju dodajte jajčne rumenjake, enega za drugim, in jih popolnoma premešajte.

Beljake stepajte s ščepcem soli. Postopoma dodajte preostanek sladkorja, in stepajte, do čvrste pene.

Espresso kavo dodamo v mleko.

Moko zmešamo s pecilnim praškom in presejemo skozi sito, nato pa z rokami nežno vmešamo kavno mleko in stepene beljake.

Testo vlijte v pripravljen pekač in ga v ogreti pečici pecite približno 45-60 minut (preverite s testom z iglo).

Počakajte, da se ohladi, in obrnemo pekač, da uide iz tega.

Priprava karamelne kreme

Za stepeno karamelo dajte kristalni sladkor v veliko ponev, ki se ne prijema, in ga stopite na srednje močnem ognju. Na začetku ne mešajte, ampak počakajte, da se večina sladkorja stopi. Nato mešajte in tresite, dokler se sladkor popolnoma ne stopi in ostane brez grudic. Mora biti zlatorjave barve.

Med nenehnim mešanjem postopoma dodajte toplo smetano za stepanje (Pazite! Je vroča in se pari!). Zmanjšajte temperaturo in mešajte, dokler ne dobite gladke karamele.

Počakajte, da se nekoliko ohladi, in nato vmešajte maslo. Počakajte, da se ohladi.

Z ročajem lesene kuhalnice na vrhu ohlajenega peciva naredite luknje. Luknje morajo segati skoraj do dna testa, vendar naj to ne bo preluknjano.

V vrečko za dekoracijo z majhno konico dajte stepeno karamelo s smetano in napolnite luknjice.

Sladico premažite s preostalo karamelo in po želji potresite z malo kakava v prahu.

Pripomba: Sladica bo v nepredušni embalaži ostala sveža vsaj 3-4 dni.

Share or print this recipe

več receptov

Jabolčni tart

Torta s posušenimi cvetovi

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Jabolčna-makova torta

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Pisana skleda za kosmiče

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".