• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Torta z mrvicami

Sestavine

Testo: 

  • 300 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 7 jajc
  • Sok ene limone
  • 200 ml olja
  • 200 ml vode
  • 450 g moke
  • 1 paket pecilnega praška
  • 70 g mrvic

 

Namaz iz kremnega sira: 

  • 150 g mehkega masla
  • 290 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 500 g nesoljenega kremnega sira
  • 10-20 ml sladke smetane

Priprava

Segrejte pečico na 170 °C. Na pekač položite papir za peko in nanj položite 2 pekača za torte. Pekača za torte prekrijte z aluminijasto folijo.

Zmešajte jajca in sladkor za peko do penaste teksture. Počasi vmešajte olje, vodo, limonin sok in limonino lupinico. Dodajte še moko in pecilni prašek in vse skupaj dobro premešajte. Na koncu dodajte še mrvice.

Testo prelijte v pekače, nekje do sredine, in pecite 35 – 40 minut. Z zobotrebcem preverite, če je pecivo pečeno. V kolikor je, pustite, da se ohladi.

Biskvite prerežite na polovico. Spodnjo polovico položite na servirni krožnik in jo premažite s 3-5 žlicami kremnega sira. Enako storite z drugo polovico torte in ponavljajte korake, dokler nista sestavili celotne torte. Na koncu premažite celotno torto in jo okrasite z mrvicami.

Nasvet: Recept je odličen za pustni čas!

 

Share or print this recipe

več receptov

Venec z malinami in pistacijami

Muffini z jagodami in bezgom

Veganski čokoladno-hruškov kolač

Orehova torta s cimetom in jabolki

Adventna torta

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".