• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marmelada iz rabarbare in jagod

Sestavine

  • 500 g rabarbare
  • 400 g jagod
  • 1 pakiranje Wiener Zucker želirnega sladkorja 2:1
  • 1 žlička citronske kisline
  • 10 g sončničnega olja

Priprava

V posodi zmešajte nasekljano rabarbaro, jagode, Wiener Zucker želirni sladkor, malo citronske kisline in olja. 10 minut počasi segrevajte zmes in jo neprestano mešajte. Pustite, da mešanice vre 8 minut. V kolikor je na zmesi nastala pena jo odstranite.

Vročo marmelado nalijte v čiste kozarce. Te nato tesno zaprite in za nekaj minut postavite na glavo.

Hranite v hladnem in temnem prostoru, odprte kozarce pa v hladilniku.

Namigi:

Malo citronske kisline bo izboljšalo barvo vaše marmelade, saj se sicer jagode precej hitro razbarvajo.

Marmelado lahko vmešate v navaden jogurt in hitro boste dobili okusen sadni jogurt.

Share or print this recipe

več receptov

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Breskova marmelada s sivko

Marmelada iz borovnic in robid

Marmelada iz robid in borovnic

Schwarzwäld marmelada

Marmelada iz čokolade in višenj

Jagodno češnjev džem

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".