• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marelično borovničeva marmelada

Sestavine

  • 750 g marelic
  • 250 g borovnic
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • 4 cl mareličnega likerja

Priprava

Marelice in borovnice operemo in dobro odcedimo. Marelicam odstranimo koščice in jih polovico narežemo na majhne koščke, polovico pa spasiramo. Borovnice na rahlo pretlačimo z vilicami. Sadje stresemo v lonec, dodamo želirni sladkor Wiener Zucker 2:1, dobro premešamo in pustimo počivati na hladnem. Maso nato zavremo in pustimo vreti 6-8 minut. Naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je marmelada dovolj želirana. Lonec odstavimo z ognja in v marmelado dodamo še marelični liker. Napolnimo kozarce in jih dobro zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Ribezov "After Eight"

Marelična marmelada z lešnikovo čokolado

z video navodili

Slivova marmelada z vaniljo

Sorbet iz lubenice

s kremo iz limone in vodke

Marmelada iz robid in borovnic

Marmelada iz breskev in malin

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".