• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Začinjeni piškoti

Sestavine

Porcije: pribl. 6-8
Čas priprave: 25 minut

  • 300 g moke
  • 200 g hladnega masla
  • 50 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička morske soli
  • 15 g mešanice italijanskih začimb, sušenih
  • sveža zelišča (npr.: rožmarin, žajbelj, koper, peteršilj)

Priprava

Hladno maslo hitro narežite na kocke in skupaj z drugimi sestavinami, razen svežih zelišč, zgnetite v testo.

Testo na pomokani delovni površini z valjarjem razvaljajte na debelino približno 5 mm.

Na razvaljano testo razporedite liste in vejice rožmarina, žajblja, kopra in peteršilja.

Testo prekrijte s papirjem za peko in ga ponovno razvaljajte z valjarjem ter vanj vtisnite sveža zelišča.

Pekač obložite s papirjem za peko in pečico segrejte na 180 °C (pečenje od zgoraj/spodaj).

Z okroglim modelčkom za piškote iz testa izrežite kroge s premerom približno 4 cm in jih položite na pripravljen pekač.

Piškote pecite približno 15 minut. Počakajte, da se ohladijo.

 

Share or print this recipe

več receptov

Buhteljni z vaniljevo kremo

Adventna torta

Hitro pecivo z makom in kislo smetano

Čokoladni kolač z orehi

Velikonočno pecivo

s pistacijami

Mini jabolčni zavitki na nabodalu

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".