• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Wiener Zucker božična torta

Sestavine

Za 22 cm vzmetno posodo

Za hišice iz medenjakov:

  • Vaše najljubše testo za medenjake ali naš recept za medenjake v zadnji minuti
  • 8 žlic Wiener sladkorja v prahu
  • 2 žlici vode

Za tortne plasti (Pozornosť je potrebná 2 krát):

  • 1 skodelica kisle smetane
  • 3 jajca
  • ½ skodelice nevtralnega olja
  • 1 skodelica Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 skodelica kakava v prahu
  • 1 skodelica mletih mandljev
  • 1 skodelica večnamenske moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • ½ žličke začimbe za medenjake

Za kremo iz bele čokolade:

  • 120 g belih čokoladnih kapljic
  • 80 g smetane
  • 250 g nemastne skute
  • 250 g mascarponeja
  • 20 g Wiener Zucker sladkor v prahu 

 

Dodatno:

  • 350 g kompota/džema iz gozdnih brusnic

Za okras:

 

  • Wiener Zucker sladkor za peko
  • Približno 100 g svežih brusnic

Priprava

Za hišice iz medenjakov in dekoracijo:

Pripravite testo za medenjake in pustite ostalo.

Pečico segrejte na 180°C (zgornji/spodnji grelec).

Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo na približno 5 mm debelo. Izrežemo hišice različnih velikosti in pečemo 12-14 minut.

Za sladkorno glazuro zmešajte sladkor v prahu in vodo, da nastane gosta pasta. Po potrebi dodamo še sladkor. Ohlajene medenjake nadevamo v vrečko, odrežemo konico in okrasimo. Naj se posušijo.

Za dekoracijo na peki papir potresemo kristalni sladkor. Brusnice operemo, pustimo, da se nekoliko odcedijo, in jih stresemo v sladkor. Dobro premešajte, da se sladkor sprime. Pustite, da se posušijo (približno pol dneva).

Za tortne plasti:

Kot mersko enoto za sestavine uporabite prazno skodelico kisle smetane.

Pečico segrejte na 180°C (zgornji/spodnji grelec).

V skledi stepemo kislo smetano, jajca, olje in sladkor.

V drugi skledi zmešajte kakav v prahu, mandlje, moko, pecilni prašek in začimbo za medenjake, nato pa na hitro premešajte z mokrimi sestavinami.

Testo vlijemo v pekač in pečemo približno 40-45 minut.

Pripravite drugo plast torte in pustite, da se obe plasti ohladita. Plasti po potrebi sploščimo in vodoravno prerežemo na pol.

Za kremo iz bele čokolade:

V loncu na zmernem ognju skupaj stopite belo čokolado in smetano. Pustimo, da se nekoliko ohladi.

Zmešajte skuto, mascarpone in sladkor v prahu do gladkega, nato dodajte stopljeno belo čokolado.

Montaža:

Prvo tortno plast položimo na velik krožnik in namažemo s polovico brusničnega kompota.

Dodamo naslednjo plast in namažemo s kremo iz bele čokolade. Nadaljujte z izmeničnimi plastmi čokoladne kreme in brusničnega kompota.

Na vrh položite zadnjo plast torte in na sredino torte namažite preostalo kremo iz bele čokolade.

S preostalo sladkorno glazuro premažite hrbtne strani hišic iz medenjakov in jih pritrdite okoli torte.

Sladkorne brusnice raztresite po vrhu torte. Pred serviranjem ga postavite v hladilnik.

Opomba: Plasti torte so rahlo drobljive, vendar postanejo zelo vlažne.

Share or print this recipe

več receptov

Jabolčna-makova torta

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Ekler krofi z mareličnimi kroglicami

Čokoladno-kostanjevi gumbki

Malinin cheesecake z dnom iz brownijev

Mini jabolčni zavitki na nabodalu

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".