• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Vroči Aperol

Sestavine

Vroči Aperol

  • 250 ml belega vina
  • 50 ml Aperola
  • 50 ml jabolčnega soka
  • 50 ml mangovega soka
  • 2 cimetovi palčki
  • 2 rezini pomaranče ali limone
  • Rezine pomaranče za serviranje

Za snežene može

  • 50 g marcipana
  • Rdeča in rumena barvila za živila
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • Ščepec soli
  • 2 pakiranji (po 18 g) mlete bele želatine
  • 330 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 160 ml vode
  • Olje za ščetkanje
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlici sladkorja v prahu za posipanje
  • Čokoladne kroglice za dekoracijo

Priprava

Vse sestavine za vroči Aperol nežno segrejem v ponvi, dodamo rezine pomaranče in nalijemo v kozarce.

Za snežaka premesimo marcipan z rdečo in rumeno barvo za živila, dokler ne postane oranžne barve. Oblikujemo majhno korenje in klobuke. Za beli slez v ponvi zmešamo vaniljev sladkor, sol in želatino. Segrevamo dokler se želatina ne raztopi. Sladkor v prahu vsujemo v kotliček za sneg, dodamo mešanico želatine in mešamo z ročnim mešalnikom 10 minut, dokler ne nastane krema. Pekač namažemo z oljem in potresemo z mešanico koruznega škroba in sladkorja. V posodo vlijemo mešanico, jo pokrijemo s prozorno folijo in shranimo v hladilnik za 6 ur.

Share or print this recipe

več receptov

Last Minute Medenjaki

Piškoti iz čokolade in vanilje

Čokoladna-kokosova rolada

Mafini s cimetovimi zvitki

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Linške palčke

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".