• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Višnjev čatni

Sestavine

Porcije / polnilna količina: 8 skodelic x 145 ml

  • 1 kg višenj
  • 1 velika glavica bele čebule
  • 50 ml rastlinskega olja
  • 240 g trsnega kristalnega sladkorja
  • 120 ml jabolčnega kisa
  • 2 jedilni žlici origana
  • 1 čajna žlička sveže mletega črnega popra
  • 70 ml rdečega vina (ali rdečega grozdnega soka)

Priprava

Češnje operite, odstranite peške in jih razčetverite.

Olupite čebulo, jo drobno sesekljajte in na segretem olju prepražite do prosojnosti.

Dodajte sladkor in ga med mešanjem karamelizirajte. Poškropite z kisom. Dodajte višnje, origano in sveže mleti poper ter dobro premešajte.

Med mešanjem kuhajte na srednji temperaturi 40 minut, dokler se zmes ne zgosti.

Tik pred koncem kuhanja vmešajte rdeče vino in začinite s poprom.

Še vroče nato prelijte v sterilizirane kozarce, tesno zaprite in pustite stati teden ali dva, preden ga porabite.

Namigi:

Čatni se dobro poda k trdim sirom, modrim sirom in divjačini.

Čatni bo zdržal več tednov, če ga boste hranili v hladnem prostoru. Če so kozarci pasterizirani, bo čatni zdržal do enega leta, shranjen v hladnem in temnem prostoru.

Share or print this recipe

več receptov

Jabolčno-limetin žele

Marmelada iz pečenih jabolk

Marmelada iz borovnic in robid

Marelična marmelada

Marmelada iz kokosa in jagod

Marmelada iz malin

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".