• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Velikonočni zajčki

Sestavine

  • 200 g skute
  • 50 ml mleka
  • 100 ml olja
  • 70 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • Paket vaniljevega sladkorja
  • Žlička limoninega soka
  • Ščepec soli
  • 400 g moke
  • 20 g pecilnega praška
  • 80 g masla
  • 80 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 paketek vaniljevega sladkorja

Priprava

Segrejte pečico na 180 °C in obložite pekač s peki papirjem. Zmešajte skuto, mleko, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, jajce, limonino lupinico in olje. Zmešajte moko s pecilnim praškom in jo nato previdno zmešajte z drugimi sestavinami. Vse sestavine dobro pregnetite v gladko testo.

Testo razvaljajte na približno 0,5 cm debeline in izrežite obliko zajčkov. Zajčke nato porazdelite po pekaču in jih premažite z stopljenim maslom. Pecite približno 10 minut.

Zmešajte sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Še vroče pecivo znova premažite z maslom in ga potopite v sladkorno mešanico. Nato počakajte, da se popolnoma ohladi.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Bananin kruh

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Pecivo z kuhanim vinom

Palačinke s kokosom in banano

Pirina skutna torta

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".