• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Veganski čokoladno-hruškov kolač

Sestavine

Za model premera Ø 22 cm

  • 200 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 2 ½ žličke pecilnega praška
  • Ščepec soli
  • 1 žlička cimeta
  • 200 ml ovsenega mleka
  • 75 g repičnega olja
  • 150 g finega kristalnega sladkorja
  • 75 g jabolčne kaše
  • 1 velika hruška (mehka)
  • Cela lešnika
  • 2 žlici rjavega sladkorja
     

Priprava

Pečico segrej na 180 °C (zgornje in spodnje grelo). Rob modela namasti, dno pa obloži s peki papirjem. V posodi zmešaj moko, kakav, pecilni prašek, sol in cimet.

V drugi posodi zmešaj ovseno mleko, olje in sladkor. Dodaj jabolčno kašo in ponovno dobro premešaj. Tekočo zmes počasi dodaj k suhim sestavinam in mešaj, dokler ne nastane gladko testo (ne mešaj predolgo). Testo vlij v model.

Hruško razreži na četrtine, odstrani peške in nareži na tanke rezine. Razporedi jih po testu v obliki pahljače. Lešnike nareži na tanke rezine in jih potresi po testu. Posuj z rjavim sladkorjem in peci približno 45 minut (preveri z zobotrebcem). Po peki vzemi iz pečice in popolnoma ohladi.

Nasvet: Postrezi s čokoladno omako!

Share or print this recipe

več receptov

Srca iz skutinega testa in pudinga

Skutna torta (brez peke)

Limonini mandljevi piškoti

Pogačice z okusom po medenjakih

Kringel s slivami in lešniki

Čokoladna-kokosova rolada

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".