• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Tropski krofi iz pinjenca

Sestavine

Za testo iz pinjenca:

  • 150 g gladke (pirine) moke
  • 8 g pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 80g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (bourbon)
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 100 ml pinjenca (sobne temperature)
  • 100 ml rastlinskega olja

Za preliv

  • 250 g bele kuverture
  • rumeno barvilo za živila

Dodatno:

  • model za krofke
  • bananini listi za dekoracijo

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C zgornje/spodnje gretje. Namažite pekač za krofe.
V skledi zmešajte moko in pecilni prašek, nato postavite na stran.
Jajca, kristalni sladkor, vanilijev sladkor in vanilijev ekstrakt stepajte 10 minut do kremaste mase.
Dodajte pinjenec in olje ter premešajte.
Dodajte moko s pecilnim praškom in na kratko zmešajte, da se sestavine povežejo.
Testo nadevajte v dresirno vrečko in napolnite model za krofe.
Pecite 15–20 minut (naredite test z zobotrebcem). Po nekaj minutah previdno vzemite iz modela in ohladite.
Belo čokolado stopite nad vodno kopeljo in obarvajte z nekaj rumene jedilne barve.
Krofe postavite na rešetko in jih prelijte z glazuro. Pustite, da se posuši.
Preostalo čokolado dajte v vrečko, odrežite konico in narišite mrežo na krofe. Na koncu v kvadrate dodajte majhne pikice. Postrezite z listi ananasa.

Share or print this recipe

več receptov

Torta iz palačink s skutinim nadevom

Šolski stožec iz vafljev

Čokoladni orehov šarkelj z jabolki

Borovničevo-čokoladne kocke

Last Minute Medenjaki

Biskvitna rolada z borovnicami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".