• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Torta iz palačink s skutinim nadevom

Sestavine

za palačinke

  • 600 ml mleka
  • 6 jajc
  • 310 g moke
  • 1 ščepec soli
  • nekaj masla (za v ponev)

za skutin nadev

  • 200 ml stepene smetane
  • 250 g skute
  • 300 g mascarpone
  • 90 g Wiener Zucker sladkor v prahu

 

za dekoracijo:

  • Borovnice
  • Wiener Zucker sladkor v prahu (v mlinčku)

 

Priprava

Za testo za palačinke stepite mleko in jajca s ročnim mešalnikom. Dodajte moko in sol on testo dobro premešajte, da dobite homogeno maso. 

Pustimo, da testo malo počiva, da se lahko iz tega sprostijo zračni mehurčki. 

Segrejte neoprijemljivo ponev s premerom 20 cm, (ne preveč vročo) in jo rahlo namažite z maslom.

Z zajemalko vlijte testo za palačinke v vročo ponev in na obeh straneh palacinko popecite do zlato rjave barve.  Položite na krožnik in počakajte, da se ohladi.

Za nadev, smetano stepite do trdega. Skuto, mascarpone in sladkor premešamo dokler ne dobimo gladke kreme, nato v to vmešamo tudi stepeno smetano. Nekaj smetane dajte na stran za preliv.

Na bisvit za torte položite palačinko in nanjo nanesite tanko plast skutinega nadeva.

Na nadev dajte naslednjo palačinko in nadaljujte dokler vam ne zmanjka palačink. Na vrhu naj bo palačinka.

Vrečko za meringe z nastavkom za dekoracijo napolnite s preostalim nadevom. Nadev potisnemo na palačinko in potresemo z borovnicami.

Posipamo s sladkorjem.

Palačinke naj do postrežbe počivajo v hladilniku. Za lažje rezanje pustite v hladilniku vsaj 2 uri.

Pripomba: Torto lahko pripravite celo en dan pred postrežbo. Preden jo postrežemo pustimo, da se eno uro »segreva« na sobni temperaturi.

Share or print this recipe

več receptov

Kolački iz medenjakov

Rolada z ribezovo marmelado

Palačinke s skuto in pšeničnim zdrobom

Moderna Linzer torta

Jagodni mafini z okusom skutine torte

Bananino-kokosove brezglutenske ploščice

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".