• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Tiramisu z jabolčno čežano

Sestavine

Navedene sestavine zadostujejo za štiri srednje velike kozarce ( približno 160 ml).

 

Sestavine za jabolčno čežano:

500 g olupljenih in na koščke narezanih jabolk

120 ml vode

1 sredica vaniljevega stroka

2 žlici sladkorja za peko Wiener Zucker

sok polovice iztisnjene limone

2 cimetovi paličici

 

Druge sestavine:

100 g navadnih polnozrnatih piškotov

250 g maskarponeja

3-4 žlice ruma

150 ml sladke smetane

2 zavitka vaniljevega sladkorja

stepena smetana in mleti cimet za okraševanje

Priprava

V kozico vlijemo vodo in dodamo vse druge navedene sestavine. Zavremo, nato pri srednji temperaturi pustimo počasi vreti od 25 do 30 minut. Odstranimo cimetove paličice, kuhane koščke jabolk pa pretlačimo s paličnim mešalnikom v gladko kašo, ki jo, preden jo postavimo za nekaj časa v hladilnik, popolnoma ohladimo na sobni temperaturi.

Razdrobimo polnozrnate piškote. Zmešamo maskarpone, rum, sladko smetano (nestepeno!) in vaniljev sladkor.

V kozarce nasujemo za 1 cm debelo plast nadrobljenih piškotov, nato prilijemo maskarponejevo mešanico, jo posujemo s cimetom v prahu in vlijemo še približno 1 cm debelo plast jabolčne čežane. Nato celotni postopek še enkrat ponovimo.

Kozarce tiramisuja z jabolčno čežano na koncu okrasimo s stepeno smetano in potresemo s cimetom ter jih postavimo v hladilnik za vsaj 3 do 4 ure.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladna torta s poprovo meto

Bananino-kokosove brezglutenske ploščice

Jabolčna torta

Mini jabolčni zavitki na nabodalu

Kolački iz medenjakov

Čokoladna-kokosova rolada

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".