• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Tiramisu iz rabarbare

Sestavine

6 porcij
Piškoti:

  • 2 jajci velikosti M
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko  
  • 60 g moke
  • 10 g koruznega škroba
  • 10 ml vode
  • 10 g Wiener Zucker sladkor v prahu 

Rabarbarin kompot:

  • 300 g rabarbare
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 20 g ribezovega sirupa ali ribezove marmelade
  • 1/2 vanilijevega stroka

Tiramisu:

  • 250 g mascarponeja
  • 250 g stepene smetane
  • 40 g Wiener Zucker sladkor za peko  
  • 25 g ribezove marmelade
  • 2 jajci velikosti M

Sirup:

  • 150 ml vode
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko

Za zgornjo plast

  • 100 g svežega ribeza

 

Priprava

Za piškote stepite beljak, sladkor in vodo v trdi sneg. Po tem previdno umešajte rumenjak in na koncu mešanico moke in koruznega škroba. Testo iztisnite na pekač obložen s papirjem za peko s pomočjo vrečke za dekoracijo. Oblikujte več gladkih piškotov dolžine približno 7 cm. Piškote takoj posujte s sladkorjem v prahu in pecite v segreti pečici pri 170 °C približno 15 minut, dokler niso zlato rumeni. Piškote vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.

Rabarbaro narežite na približno 5 cm dolge kose ter jih položite v majhni pekač tesno skupaj. Dodajte izpraskano vsebino vanilijevega stroka in posipajte rabarbaro s sladkorjem ter prekrijte s papirjem za peko. Pecite v segreti pečici na 160 °C približno 15 do 20 min. dokler ne postane mehka. Pustite, da se kompot ohladi.

Za tiramisu zmešajte vse vsebine ter predelajte z ročnim mešalnikom ali mikserjem pri srednji hitrosti do trde mase. Napolnite maso v vrečko za dekoracijo z gladkim nastavkom.

Za sirup skuhajte vodo, sirup in sladkor ter potem dodajte sok kompota rabarbare. Pustite, da se vse dobro ohladi.

Namočite piškote v sirup in z njimi ter kompotom iz rabarbare ter tiramisu kremo napolnite visoke kozarce volumna približno 250 ml. Površino okrasite s preostalimi piškoti in svežim rdečim ribezom.

 

Share or print this recipe

več receptov

Tart iz temne čokolade

Borovničeva torta s pinjencem

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Marelična galeta s skuto

Kokosovi piškoti s sladkorno glazuro

in posušenimi cvetovi

Browniji s sezamom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".