• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Tarte z jagodami in bezgom

Sestavine

Število porcij: 12
Čas priprave: 40 minut (brez hlajenja)

Za testo:

  • 220 g moke
  • 125 g hladnega masla
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 jajčni rumenjak
  • 2 jedilna bezgovega sirupa

Za kremo iz bezga:

  • 100 g bele čokolade
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 100 g kremastega sira
  • 100 g grškega jogurta
  • 60 ml bezgovega sirupa
  • 5 želatinska lističa

Za dekoracijo:

  • sveže jagode
  • cvetovi bezga

Oziroma:

  • Stročnice za težo za papir za peko

Priprava

Testo:

Hladno maslo narežite na kocke in ga skupaj z drugimi sestavinami zgnetite v testo.

Testo zavijte v plastično folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.

Namastimo 28 cm velik pekač za torto.

Testo razvaljajte na debelino približno 5 mm in položite v tortni model. Dobro pritisnete na stranice. Odvečno testo odrežemo s ostrim nožem. Večkrat prebodemo z iglo. Pekač, obložen s testom, za 20 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj, pečenje od zgoraj/spodaj.

Testo pokrijte s papirjem za peko, nanj kot utež položite stročnice in jih 15 minut pecite v ogreti pečici. Nato odstranite stročnice in torto pecite še 10 minut.

Počakajte, da se ohladijo.

Krema iz bezga:

Belo čokolado na grobo sesekljajte.

Smetano za stepanje zavrite, dodajte grobo sesekljano belo čokolado in jo stopite. Ponev odstavite z ognja in pustite, da se mešanica nekoliko ohladi.

Želatinske lističe za nekaj minut namočite v hladno vodo.

V posodi zmešajte kremni sir z grškim jogurtom in polovico bezgovega sirupa.

Drugo polovico bezgovega sirupa segrejte do mlačne temperature. Liste želatine dobro stisnite in jih stopite v tem. To raztopite v 4 žlicah kremnega sira in jogurtove kreme. Nato vanj vmešajte preostalo mešanico kremnega sira in jogurta.

Dodajte ohlajeno čokoladno zmes s stepeno smetano in sestavine dobro premešajte.

Sestavljanje:

Ohlajeno torto premažite s kremo iz bezgovih cvetov in torto z bezgovimi cvetovi postavite v hladilnik za vsaj 5 ur, najbolje čez noč.

Pred postrežbo okrasite s prepolovljenimi jagodami in bezgovimi cvetovi.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladna torta

z jagodnim korenčkom

Jabolčna torta

Tarte z meto in limono

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Čokoladna-kokosova rolada

Marcipanove kroglice z ingverjem

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".