• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Srnin hrbet

Sestavine

Sestavine za testo:

  • 5 jajc
  • 120 g zmehčanega masla
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 100 g jedilne čokolade
  • 150 g narezanih mandljev
  • 40 g moke
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • maslo in moka za pekač
  • 50 g marelične marmelade

 

Sestavine za preliv: 

  • 150 g jedilne čokolade
  • 100 ml vode
  • 120 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 50 g mandljev v lističih ali celih mandljev

Priprava

Priprava:

Pekač namažemo z maslom in moko, pečico pa segrejemo na 170 stopinj Celzija.

Jedilno čokolado raztopimo nad vodno paro in pustimo, da se nekoliko ohladi.

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Maslo, vaniljev sladkor in sol penasto vmešamo ter počasi dolivamo raztopljeno čokolado. Dodamo še rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg, ki mu med mešanjem počasi dodajamo kristalni sladkor, in ga primešamo testeni masi.

Mandlje zmešamo z moko in jih dodamo testu. Vlijemo ga v namaščen in pomokan podolgovat pekač, ki ga postavimo v segreto pečico in ga pečemo približno 1 uro na srednji rešetki na 170 stopinj Celzija. Ko je testo pečeno, ga pustimo, da se ohladi.

Nato ga na tanko premažemo s segreto marelično marmelado. Čeznjo prelijemo čokoladni preliv. Pripravimo ga tako, da zavremo vodo in sladkor v prahu Wiener Zucker, nato v osladkano vrelo vodo nalomimo majhne koščke jedilne čokolade in vse skupaj zmešamo z ročnim mešalnikom v tekočo maso. Pustimo, da se malce ohladi in še mlačno polijemo po srninem hrbtu.

Na koncu okrasimo kolač z mandlji v lističih ali s celimi mandlji in ga damo na hladno vsaj za nekaj ur, da se preliv popolnoma strdi.

Share or print this recipe

več receptov

Limonini mandljevi piškoti

Wiener Zucker božična torta

Mandljevo-brusnična torta s kremo iz bele čokolade

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Čokoladni srnin hrbet

Last Minute Medenjaki

Kompot pečenih jabolk s cimetovo kremo

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".