• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Srca iz skutinega testa in pudinga

Sestavine

za pribl. 20 kosov

Za testo

  • 250 g manj mastne skute
  • 70 g olje z nevtralnim okusom
  • 80 g mleka
  • 60 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 1 velik ščepec soli
  • 460 g moke
  • 1 g pecilnega praška

Za puding

  • 350 ml mleka
  • 50 ml stepene smetane
  • 1 zavitek vanilijevega pudinga
  • 4 jedilne žlice Wiener Zucker sladkor za peko 

 

Za dekoracijo

  • Borovnice, maline
  • Wiener Zucker sladkor v prahu (v mlinčku)

 

Priprava

Puding pripravimo iz sestavin v skladu z navodili na embalaži. Počakajte, da se ohladi.

Za testo s skuto, s pomočjo mešalnika zmešajte skuto, olje, mleko, sladkor in sol v homogeno zmes. Zmešajte moko in pecilni prašek ter ju dodajte zmesi iz skute. Najprej zmešajte zmes z leseno kuhalnico, nato gnetite z roko, dokler ne dobite gladkega testa.

Pečico segrejte na 175 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Testo razdelite na pol in vsako polovico raztegnite v pravokotnik.

Z nožem po dolžini iz testa narežite približno 3-3,5 cm široke trakove. 

Kremo napolnite v vrečko za meringe za enkratno uporabo, odrežite konico in jo tako iztisnite na trakove. Opomba: na sredini traku pustite nekaj centimetrov praznega testa, da lahko konico srca lepo stisnete skupaj. 

Borovnice in maline narežite na majhne koščke in jih posipajte po pudingu.

Uvijemo na dveh koncih. Zelo lepo oblikujte konico, tako da bo oblika srca po peki zlahka prepoznavna.  

Če želite stisnite v sredino še nekaj pudinga.

Srca pecite v ogreti pečici približno 20-25 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Počakajte, da se ohladijo, in posipajte s sladkorjem.

Pripomba: Srca bodo dolgo časa sveža - testo ne bo hitro pretrdo. Najboljše, da jih hranite v tesno zaprti posodi.

Share or print this recipe

več receptov

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Cupcake s praženimi mandlji

Hitro pecivo z makom in kislo smetano

Čokoladna torta

z jagodnim korenčkom

Čokoladna torta z karamelo in skutno kremo

Snežne zvezdice

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".