• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Spekulatius

Sestavine

  • 500 g moke
  • 250 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 200 hladnega masla
  • 2 jajci
  • 1 vrečko vanilijevega sladkorja
  • ¾ vrečke pecilnega praška
  • 6 žlic cimeta
  • 2 žlički kardamoma v prahu
  • ½ žličke nageljnovih žbic v prahu
  • 1 čajno žličko mletega ingverja
  • ½ žličke muškatnega oreščka

Priprava

Priprava s kuhinjskim robotom

V posodo dajmo vse sestavine razen masla in zmešajmo. Maslo narežemo na majhne koščke in naknadno dobro premešamo. Mešamo toliko časa, dokler ne nastane čvrsta zmes.

 

Priprava brez kuhinjskega robota

V skledi zmešamo moko, rjavi sladkor, vanilijev sladkor in začimbe. Maslo narežemo na majhne koščke, vse skupaj premešamo z rokami. To počnemo toliko časa, dokler zmes ne postane »peščena«. Potem pa dodamo jajca in zgnetemo skupaj z ostalimi sestavinami. Gnetemo toliko časa, da zmes postane gladka in čvrsta.

Testo zavijemo v prozorno folijo in ga postavimo v hladilnih za vsaj 4 ure. Najboljše je, če si ga lahko pripravimo že dan prej, saj se bodo začimbe lahko tako še boljše prepojile.

Pečico segrejemo na 180 °C, obenem pa pripravimo dva pekača, ki ju obložimo s peki papirjem.

Na pomokani površini razvaljamo testo, ki naj bo debelo približno 4 mm. Piškote lahko oblikujemo z različnimi modelčki. Če jih želimo uporabiti kot obeske na božičnem drevescu, še pred peko vanje naredimo luknjice z leseno palčko.

Pečemo 10-13 minut, odvisno od velikosti.

Share or print this recipe

več receptov

Cupcake s praženimi mandlji

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Orehovi piškoti

Medenjakov liker

Pujski za srečo

Adventni sufle

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".