• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Skutna torta s piškoti speculaas, marcipanom in brusnicami

Sestavine

za biskvit iz piškotov

  • 300 g piškotov speculaas
  • 85 g masla

za marcipanov nadev

  • 200 g marcipana
  • 4 jajca (velikost M)
  • 125 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 čajna žlička začimb za speculaas
  • Malo mlete vanilje ali 1 zavitek burbonskega vaniljevega sladkorja
  • 750 g puste skute
  • 150 g kisle smetane
  • 100 g svežega sira
  • Malo ruma

za oblogo

  • 200 g brusnične marmelade
  • Malo ruma

Priprava

Piškote speculaas položite v zamrzovalno vrečko in jih z valjarjem zdrobite.

Maslo raztopite in ga zmešajte z nadrobljenimi piškoti speculaas, da nastane peščena masa.

Maso s piškoti speculaas porazdelite po dnu modela za peko s premerom pribl. 22–24 cm in vse skupaj postavite na stran.

Pečico predhodno segrejte: 165 °C (zgornji/spodnji grelnik).

Marcipan na drobno naribajte in ga skupaj z jajci ter bio kristalnim sladkorjem Wiener Zucker čvrsto stepite, da nastane masa brez grudic.

V maso na najnižji stopnji umešajte pusto skuto, kislo smetano, sveži sir in začimbe.

Skutno maso enakomerno porazdelite po pripravljenem biskvitu in pecite v predhodno segreti pečici na spodnji rešetki približno 60 minut do zlatorjave barve. Pustite, da se pri odprtih vratih pečice ohladi.

Brusnično marmelado in rum v majhni posodi na srednjem ognju malo segrejte.

Oblogo z brusnično marmelado porazdelite po ohlajeni skutni torti in jo postrezite.

 

Share or print this recipe

več receptov

Makovi zvitki

Last Minute Medenjaki

Pecivo z kuhanim vinom

Torta iz palačink s skutinim nadevom

Kuglof z okusom jabolčne pite

Jogurtov biskvet z olivnim oljem

in kandiranimi pomarančami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".