• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Sirup iz pečenih jabolk

Sestavine

  • 1500 g jabolk
  • 740 ml vode
  • 2 limoni
  • 1 kg Wiener Zucker sladkorja za sirup
  • 1 vaniljev strok
  • 3-4 cimetove skorje
  • 4 kapljice mandljeve arome

Priprava

Oprana jabolka narežite na majhne koščke in jih prekuhajte v vodi z dodatkom limoninega soka. Kuhajte dokler koščki ne postanejo mehki, nato jih pretlačite z ročnim mešalnikom – nastati mora jabolčni pire. Pire nato postavite v obloženo sito in pustite, da se čez noč preceja, najbolje v hladilniku.

V loncu zmešajte cimet, zvezdasti janež, jabolčni sok, sladkor za sirup in nastrgan strok vanilje. Vse sestavine zavrite in nato nežno dušite približno 10 minut. Lonec nato odstavite z ognja in dodajte mandljevo aromo. Še vroč sirup prelijte v čiste steklenice.

Namig:

Sirup iz pečenih jabolk je odličen tudi v črnem čaju! Preprosto zmešajte dve žlici sirupa v vroč čaj. Uporabite ga lahko v sadnem tiramisuju.

V kolikor boste sirup skladiščili v temnem in hladnem prostoru, ga lahko hranite približno 6 mesecev. Odprte steklenice hranite v hladilniku in jih porabite v nekaj dneh.

Share or print this recipe

več receptov

Jagodni-metin sirup

Punč s citrusi in ginom

Sirup iz bezgovih cvetov

Sivkin sirup

Irish Coffee

Marelična marmelada z marcipanom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".