• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pustni krofi

Sestavine

Sestavine za kvasec

  • 0,6 dl mlačnega mleka
  • 2 dag kvasa
  • 1 žlička sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • malo univerzalne moke

Sestavine za testo

  • 25 dag moke
  • 3,5 dag sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 6 dag raztopljenega masla
  • 0,6 l mleka
  • ščepec soli
  • žlica ruma
  • 2 rumenjaka
  • marelična marmelada za polnjenje krofov
  • sladkor za posipanje Wiener Zucker (v mlinčku)

Priprava

Najprej v manjši posodi pripravimo kvasec iz navedenih sestavin. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo ali prtičkom ter počakamo, da vzhaja na dvojno količino.

Medtem v večjo skledo vsujemo presejano moko, ogreto na sobno temperaturo (moka nikakor ne sme biti prehladna, sicer nam krofi ne bodo vzhajali!), napravimo na sredi jamico, vanjo vlijemo vzhajani kvasec, nato pa počasi dodamo še vse druge naštete sestavine za testo. Zmes gnetemo toliko časa, dokler ne dobimo gladkega, puhastega testa, ki se ne oprijema več sklede. Pokrijemo ga in pustimo, da 15 minut vzhaja na toplem mestu.

Testo nato razvaljamo na pomokani površini na centimeter debelo. Z modelčkom ali kozarcem izrežemo kroge in jih zlagamo na pomokano površino. Polovico testenih krogov nadevamo z žličko marmelade, nato nanje položimo drugo polovico testenih krogov, ki jih na koncu nežno stisnemo na robovih in pogladimo, da nastanejo testene kroglice. Polagamo jih na pomokan prtiček, z vrhnjim delom navzdol. Pokrijemo jih s čisto kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati približno 15 minut na eni strani, nato jih obrnemo, še enkrat pokrijemo s krpo in ponovno pustimo vzhajati 15 minut še na drugi strani.

Vzhajane krofe ocvremo v vroči maščobi (najboljša je mešanica navadnega olja, kokosove maščobe in olja za cvrtje). Najprej jih cvremo v pokriti posodi, ko pa se na spodnji strani zlatorumeno zapečejo, jih s penovko previdno obrnemo, posodo odkrijemo in jih zapečemo še na drugi strani.

Ocvrte poberemo iz posode in jih zložimo na krožnik, obložen s papirnato brisačko, da se dobro odsedijo in nekoliko ohladijo. Še tople posujemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker (v mlinčku).

Share or print this recipe

več receptov

Blueberry Cheesecake

Babka

Torta s posušenimi cvetovi

Spekulatius-pralineji

z dve vrsti glazure

Čokoladna-marelična torta

Makroni iz vanilije

Veganski čokoladno-hruškov kolač

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".