• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pomarančna marmelada

Sestavine

Sestavine:

  • 80 dag neškropljenih pomaranč
  • 1 l vode
  • 1 kg želirnega sladkorja Wiener Zucker 1:1
  • nekaj ruma

Priprava

 

S krtačo operemo pomaranče pod vročo vodo in jih posušimo, nato neolupljene razrežemo na majhne koščke in vmes odstranimo vse peške. Pomarančne koščke preložimo v večjo skledo, jih prelijemo z vodo in pustimo stati 24 ur.

Naslednji dan pomarančne koščke skupaj z vodo pretresemo v lonec, zavremo in pri nizki temperaturi kuhamo 5 minut. Ohlajene pretlačimo s paličnim mešalnikom v kašo.

(Če želimo, lahko manjši del pomaranč ne pretlačimo, da bo kasneje marmelada vsebovala tudi cele koščke sadja.)

Pomarančno kašo preložimo v večji lonec, dodamo želirni sladkor Wiener Zucker 1:1, dobro premešamo, zavremo in pustimo nežno vreti od 6 do 8 minut.

Pripravljene kozarce oplaknemo z rumom, jih napolnimo s sveže skuhano pomarančno marmelado in jih na koncu dobro zapremo.

 

Share or print this recipe

več receptov

Marmelada z jagodičjem in češnjami

Chutney iz manga

Marmelada iz hrušk viljamovk

Jabolčno-limetin žele

Bezgov žele

Malinova marmelada

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".