• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pisani krhki piškoti

Sestavine

  • 450 g pšenične moke
  • 300 g hladnega masla
  • 150 Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 ščepec soli
  • 1 rumenjak
  • Wiener Zucker sladkor v prahu
  • Voda
  • Barva za živila

Priprava

Za krhko testo na hitro zgnetemo moko, maslo, pecilni sladkor, vaniljev sladkor, sol in rumenjak. Končano testo pustimo na hladnem približno 2 uri. Pečico segrejemo na 170 °C.

Testo razvaljamo na delovni površini, posuti z moko. Izrežemo piškote poljubne oblike. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, nato piškote pečemo 12 minut. S sladkorjem v prahu in malo vode pripravimo glazuro, ki jo pobarvamo z živilskimi barvili. Glazuro prelijemo v vrečko za zmrzovanje in ji odrežemo konico. Okrasimo piškote.

Nasvet: Piškote premažemo s čokoladno glazuro in jih potresemo z oreščki.

 

Share or print this recipe

več receptov

Biskvitna rolada z borovnicami

Velikonočni zajček iz listnatega testa

Muffini z jagodami in bezgom

Torta z mrvicami

Rolada z ribezovo marmelado

Čokoladni srnin hrbet

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".