• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pisana skleda za kosmiče

Sestavine

  • 200 ml kokosovega mleka
  • 100 ml ovsenega napitka
  • 60 g ovsenih kosmičev v finih listih
  • 20 g  Wiener Zucker sladkor za peko
  • 30 g chia semen
  • 150 g hrustljavih müslijev
  • 150 g naravnega jogurta 3,6%
  • 1 čajna žlička mlete vanilje
  • 60 ml mleka
  • 150 g kvinoje
  • 300 ml mandljevega napitka
  • 30 g Wiener Zucker rjavega trsnega sladkorja
  • 50 ml borovničevega soka
  • 100 g zamrznjenih borovnic
  • 2 kivija
  • 250 g mešanega jagodičevja
  • 50 g orehov
  • 40 g kokosovih sekancev

Priprava

Napitek iz kokosovega mleka in ovsa zavremo, vmešamo ovsene kosmiče, chia semena in sladkor ter na zmernem ognju kuhamo približno 3 minute do gostote.

Zmešajte jogurt, mleko in vaniljo, dokler ni gladka. Vmešajte hrustljave müslije, ne pustite predolgo, sicer bodo postali preveč razmočeni in ne bodo več hrustljavi.

Kvinojo dobro sperite s hladno vodo. Mandljev napitek s sladkorjem, borovničevim sokom in borovnicami damo v ponev, vmešamo kvinojo in zavremo. Zmanjšajte ogenj in pokrito kuhajte približno 20 minut. Nato pustite vzhajati brez toplote približno 5 minut.

V široko skledo položite vse tri vrste eno poleg druge s pomočjo lepenke za pecivo. Kivi olupimo in narežemo na majhne koščke. Okrasite müsli s sadjem in potresite z grobo sesekljanimi orehi in kokosovimi čipsi.

Share or print this recipe

več receptov

Ameriški krofi z orehi in pomarančo

Velikonočno pecivo

s pistacijami

Ekler krofi z mareličnimi kroglicami

Kolački z makom in vaniljo

Muffini z jagodami in bezgom

Pisane čokoladne tortice

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".