• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pecivo z kuhanim vinom

Sestavine

za testo (pribl. 35-40 kosov)

  • 380 g moke
  • 250 g hladnega masla (koščki)
  • 125 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 1 jajčna rumenjaka (velikost M)
  • lupina 1 neobdelane pomaranče
  • 1 ščepec cimeta

za žele iz kuhanega vina

  • 250 ml rdečega vina
  • 80 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka in lupine neobdelane pomaranče (približno 1-2 pomaranči)
  • 190 g Wiener Zucker Želirni sladkor 2:1
  • 20 ml ruma
  • 1 strok cimeta ali ½ čajne žličke cimeta
  • ½ čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • Strok vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja

 

Pripomba: Namesto posameznih začimb lahko uporabite tudi 1-2 žlici pripravljene mešanice za kuhano vino.

Priprava

Vse sestavine za testo dajte v skledo in jih s kuhinjskim robotom ali ročnim mešalnikom pregnetite da dobite gladko testo.

Testo dajte na pomokano delovno površino, z rokami oblikujte kroglo, pokrijte in pustite počivati v hladilniku približno 45 minut.

Sestavine za žele iz kuhanega vina vlijte v majhno posodo in jih zmešajte z želirnim sladkorjem.

Počakajte da mešanica zavre in jo med občasnim mešanjem kuhajte 4 minute.

Še vroč in tekoč žele z kuhanim vinom precedite skozi sito in prelijte v skledo. Počakajte, da se žele ohladi na sobno temperaturo in se strdi.

Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, in 1-2 pekača obložite s papirjem za peko.

Testo razdelite na kose, težke 10 g in nato s pomokanimi rokami oblikujte v kroglice.

Kroglice položite na pripravljen pekač nekoliko narazen in v sredino kroglic z ročajem lesene kuhalnice naredite majhne vdolbinice.

Kroglice iz testa pecite v ogreti pečici približno 15-18 minut, dokler niso preveč temne, nato jih pustite, da se popolnoma ohladijo.

Želatino iz kuhanega vina zmešajte s kančkom ruma do gladkega in prelijte v vrečko za vlaganje ali vrečko za zamrzovalnik.

Odrežite konico vrečke in v vdolbinice piškotov vlijte vinski žele.

Počakajte, da se žele dobro strdi, piškotke shranite v škatli za piškote, do postrežbe. Dam ostajajo sveže vsaj 3-4 tedne.

Share or print this recipe

več receptov

Krofi z okusom limonine pite

iz pečice

Ledena kava

s kornetom

Browniji s sezamom

Ljubezensko pismo

Ekler krofi z mareličnimi kroglicami

Jabolčni kolač

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".