• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Moderna Linzer torta

Sestavine

Za krhko pecivo:

  • 150 g hladnega masla
  • 200 g moke
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 75 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 175 g naribanih lešnikov
  • 1 jajce

Za nadev:

  • 250 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 300 g malinovega džema
  • sok ene limone
  • Meso vaniljevega stroka
  • 1 pakiranje vanilijev sladkor
  • 5 žlic sesekljanih lešnikov
  • Wiener Zucker sladkor v prahu (v mlinčku)  za posipanje

Priprava

Vse sestavine za krhko testo zgnetemo in pustimo počivati v hladilniku 1 uro. Odložite 2 žlici testa, preostalo testo položimo v pekač in ponovno pustimo počivati. Za nadev skupaj segrejemo maline in malinovo marmelado. Vmešajte limonin sok. Mešanici dodajte vaniljevo kašo in vaniljev sladkor ter na kratko pokuhajte. Podlago iz krhkega testa premažemo z malinovo mešanico. Lešnike na kratko popražimo in jih po nadevu premažemo s preostalim nadrobljenim krhkim testom. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C 60 minut. Torto pustimo počivati cca. 2 uri po peki. Postrežemo posuto s sladkorjem v prahu.

Share or print this recipe

več receptov

Krompirjeva torta s čokolado

Veganski čokoladno-hruškov kolač

Ledena kava

s kornetom

Wiener Zucker božična torta

Mandljevo-brusnična torta s kremo iz bele čokolade

Pustni krofi

Brezglutenska ajdova torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".