• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marelična galeta s skuto

Sestavine

1 kos, 20 cm x 30 cm
Testo:

  • 150 g pirine moke
  • 75 g ržene moke
  • 190 g masla
  • 30 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 2 g soli
  • 45 ml belega vina

Nadev iz skute:

  • 250 g skute v lončku
  • 200 g kisle smetane
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 40 g  Wiener Zucker sladkor za peko

Zgornja plast:

  • 500 g svežih marelic
  • 50 g pinjol
  • 10 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • Nekaj stebelc mete

 

Priprava

V posodo dajte obe vrsti moke, hladno maslo narezano na kocke, sladkor in sol ter jih zmešajte v fino testo, ki se drobi. Pri koncu umešajte hladno belo vino ter maso hitro in kratko predelajte v testo. Zavijte testo v folijo in pustite da počiva v hladilniku najmanj 10 do 15 minut. Testo po tem zvaljajte na rahlo pomokani delovni površini v kvadrat velikosti 20 krat 30 cm. Kvadrat ne rabi biti popoln, saj bodo robovi še obdelani.

Za nadev gladko zmešajte skuto, kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. To kremo namažite na testo približno dva do tri centimetre od robov. Robovi ostanejo brez nadeva. Na površino kreme razporedite razkoščičene marelice z vrezano stranjo navzgor. Posipajte galeto s pinjolami in pecite v segreti pečici na 170 °C približno 35 - 40 min, dokler ni hrustljava. Na koncu vzemite galeto iz pečice in okrasite s svežo meto, posipajte s sladkorjem po okusu in servirajte.

Share or print this recipe

več receptov

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Malinin cheesecake z dnom iz brownijev

Moderna linška torta

Bananin kruh

Tiramisu Taco

Palačinke s kokosom in banano

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".