• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Makove žemljice z marmelado

Sestavine

  • 250 g masla
  • 130 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • 1 jajce
  • 280 g moke
  • 150 g masla
  • 60 ml stepene smetane
  • Slivova ali ribezova marmelada
  • Skodelica kakavove glazure

Priprava

Pekač obložimo s peki papirjem. Maslo, sladkor, vaniljev sladkor mešamo, dokler ne nastane penasta zmes. Vmešamo jajca in dodamo še moko, mak in stepeno smetano. Testo nato vlijemo v vrečko za stiskanje z zvezdnatim koncem.

Na pladenj razporedimo majhne kapljice. Če je testo težko iztisniti iz vrečke, potem ga postavimo v pečico, segreto na 30 °C, da se maslo še malo raztopi.

Pečico nato segrejemo na 170 °C in piškote pečemo 10-12 minut. Počakamo, da se ohladijo. Premažemo jih z marmelado. Polovico piškotov potopimo v kakavovo glazuro in nato počakamo, da se preliv strdi.

Share or print this recipe

več receptov

Novoletni ognjemet Rockets – Party Rockets

Piškoti za srečo

Sacher keksi

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Praznične pite

Čokoladno – orehovi piškoti

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".