• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Livadni sirup

Sestavine

za pribl. 1,5 litra sirupa

  • 375 ml jabolčnega soka
  • 375 ml vode
  • lupina in sok 2 limon
  • 1 kg Wiener sladkor za izdelavo sirupa
  • 40-50 g navadna regačica (aegopodium podagraria)

Priprava

Jabolčni sok, vodo, limonin sok in limonino lupinico ter sladkor dajte v veliko posodo in med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler raztopina ni bistra.

Nato vanj dajte svež divji bezeg, kuhajte pribl. 5 minut.

Pustite, da se ohladi, in za intenzivnejši okus pustite počivate en dan.

Zatem sirup precedite skozi filter za kavo ali gazo, in vlijte v prekuhane steklenice.

Sirup je najboljši z hladno, gazirano mineralno vodo in rezinami limone.

Namig: Livadni sirup je kot nalašč za shrambo in bo, če bo dobro zaprt, zdržal vsaj 6 mesecev.

Share or print this recipe

več receptov

Kurkumin latte

Zlato mleko

Čaj z okusom pomaranče in vanilije

Sirup iz bezgovih cvetov

Sladki in slani toffee „Freakshake“

Jagodni sirup

Jagodni-metin sirup

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".