• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Limonin cheesecake brez peke

Sestavine

za tortni model (Ø 24 cm)

Za piškotno testo:

  • 200 g maslenih piškotov
  • 80 g masla
  • 20 g Wiener Zucker sladkor v prahu (ekstra fino mleti)

Za cheesecake kremo:

  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 bio limona (lupinica in sok)
  • 400 g kremnega sira (sobne temperature)
  • 200 g mascarponeja
  • 100 g Wiener Zucker sladkor v prahu (ekstra fino mleti)

Za sadni preliv:

  • 6 marakuj
  • 1 kozarec avstrijske sadne sladice Fructicus Tropic

Za limonine obrobe:

  • 30 g bele kuverture
  • 100 g kremnega sira

Priprava

Tortni model obložimo s papirjem za peko.

Za piškotno podlago stopimo maslo. Maslene piškote zmeljemo v mešalniku (lahko jih lahko zdrobimo tudi z valjarjem).

Piškotne drobtine, stopljeno maslo in sladkor v prahu zmešamo, stresemo v tortni model in z žlico ali kozarcem dobro potlačimo.

Za cheesecake kremo stepemo sladko smetano. Lupinico limone naribamo, nato iztisnemo sok. K smetani dodamo kremni sir, mascarpone, limonino lupinico, sok in gladko zmešamo. Sladkor v prahu presejemo v maso in še enkrat dobro premešamo. Kremo enakomerno razporedimo po piškotni podlagi in zgladimo. Postavimo v hladilnik za 5 ur, še bolje čez noč.

Za sadni preliv marakuje najprej prerežemo, izdolbemo in sok precedimo skozi sito. Fruchtikus Tropic fino zmešamo in mu dodamo sok marakuj.

Za »limonine obrobe« stopimo belo kuverturo in jo nekoliko ohladimo. Primešamo kremni sir in maso nadevamo v vrečko za brizganje. Na ohlajen cheesecake nabrizgamo obrobe (glej sliko). Marakujin preliv z žlico vlijemo znotraj obrob. Do serviranja hranimo na hladnem.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladni srnin hrbet

Šolski stožec iz vafljev

Schwarzwaldski tartlet

Borovničevo-čokoladne kocke

Cupcake s praženimi mandlji

Velikonočni zajček iz listnatega testa

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".