Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za tortni model (Ø 24 cm)
Za piškotno testo:
Za cheesecake kremo:
Za sadni preliv:
Za limonine obrobe:
Tortni model obložimo s papirjem za peko.
Za piškotno podlago stopimo maslo. Maslene piškote zmeljemo v mešalniku (lahko jih lahko zdrobimo tudi z valjarjem).
Piškotne drobtine, stopljeno maslo in sladkor v prahu zmešamo, stresemo v tortni model in z žlico ali kozarcem dobro potlačimo.
Za cheesecake kremo stepemo sladko smetano. Lupinico limone naribamo, nato iztisnemo sok. K smetani dodamo kremni sir, mascarpone, limonino lupinico, sok in gladko zmešamo. Sladkor v prahu presejemo v maso in še enkrat dobro premešamo. Kremo enakomerno razporedimo po piškotni podlagi in zgladimo. Postavimo v hladilnik za 5 ur, še bolje čez noč.
Za sadni preliv marakuje najprej prerežemo, izdolbemo in sok precedimo skozi sito. Fruchtikus Tropic fino zmešamo in mu dodamo sok marakuj.
Za »limonine obrobe« stopimo belo kuverturo in jo nekoliko ohladimo. Primešamo kremni sir in maso nadevamo v vrečko za brizganje. Na ohlajen cheesecake nabrizgamo obrobe (glej sliko). Marakujin preliv z žlico vlijemo znotraj obrob. Do serviranja hranimo na hladnem.
Share or print this recipe