• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Ledena kava

Sestavine

Za kornete:

  • 50 g mehkega masla
  • 50 g navadne moke
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 jajčni beljak

Za ledeno kavo:

  • 100 ml stepene smetane
  • 250 g vaniljevega sladoleda
  • 40 g Wiener Zucker granuliranega sladkorja
  • 50 ml konjaka
  • 250 ml ohlajenega espressa
  • 200 g svežih malin
  • 125 ml stepene smetane za serviranje

 

Priprava

Korneti:

Vse sestavine zmešajte do gladke mase, nato pa jih na tanko razporedite na papirju za peko. Pečico segrejte na 170 °C in pecite 7 minut, do zlato rjave barve. Kornete odstranite s papirja za peko, jih na hitro zvijte in hranite na suhem.

Ledena kava:

Stepite smetano, dokler ne postane povsem kremna. Previdno vmešavajte mehak vaniljev sladoled in bio granuliran sladkor. Počasi dodajajte še konjak in kavo. Mešajte z metlico.

Napolnite 4 kozarce, dodajte sveže maline in jih okrasite s smetano ter sladoledom.

Share or print this recipe

več receptov

Polžki z borovnicami in skuto

Kostanjevo pecivo

z marcipanom

Tarte z jagodami in bezgom

Čokoladni kolač z orehi

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Carski praženec z dušenimi slivami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".