• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Kuglof z okusom jabolčne pite

Sestavine

Pekač za torte s premerom 26 cm in za približno 2,4 litra.

za testo:

  • 420 g moke
  • 20 g svežega kvasa ali 1 zavojček instant kvasa
  • 80 g mehkega masla
  • 100 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 2 jajce (velikosti M) sobne temperature
  • 200 ml hladnega mleka ali mleka sobne temperature
  • Ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 ščepec soli

za nadev jabolčnih štrudelj:

  • 2 nekoliko kisli jabolki
  • sok ½ limone
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 2 jedilni žlici ruma
  • 75 g rozin
  • 75 g narezanih mandljev
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ½ čajne žličke mletih nageljnovih žbic

Priprava

Najprej dajte vse sestavine za kvašeno testo v posodo za mešanje in gnetite s kavljem kuhinjskega mešalnika, ročnim mešalnikom ali rokami vsaj 10 minut, da dobite zelo mehko in gladko testo.

Rahlo lepljivo testo nato na pomokani delovni površini z v moko namočenimi rokami oblikujte v kepo in jo položite v skledo.

Testo pokrijte in pustite stati na toplem mestu ali na sobni temperaturi približno 60 minut, da precej naraste. Medtem pripravimo sestavine za nadev jabolčnih štrudelj

Za nadev za jabolčni štrudelj jabolka olupite, odstranite sredico in sadeže narežite na majhne koščke.

Kose jabolk dajte v skledo z drugimi sestavinami in dobro premešajte.

Nato segrejte pečico na 175 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, in namažite pekač z malo masla.

Ko testo vzhaja, ga na pomokani delovni površini razvaljajte v približno 1 cm debel pravokotnik in po testu razporedite nadev za jabolčni štrudelj.

Nato list testa previdno zvijte po krajši strani, nato pa oba konca in šiv na vrhu testa tesno stisnite skupaj.

Testo s šivom navzgor položite v pripravljen pekač in močno pritisnite konce skupaj.

Kuglof z jabolčnimi štruklji pustite vzhajati približno 20 minut, nato pa kuglof pecite na najnižji rešetki ogrete pečice približno 35-40 minut, da se zlato rjavo zapečejo.

Ko se kolač ohladi, jo vzemite iz pekača, potresite s sladkorjem in pojejte svežo.

Namig: Ta nadev je odličen tudi za listnato testo.

Share or print this recipe

več receptov

Polnozrnata ribezova pita

Jabolčni kolač

Rezine iz hrušk in marcipana

Ameriški krofi z orehi in pomarančo

Fina makova torta

Pecivo s presenečenjem

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".