• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Kostanjevo pecivo

Sestavine

Za pribl. 4 porcije, za 23 cm velik pekač za peko

  • 2-3 jabolka
  • 40 g marcipana v masi
  • 50 g kuhanih kostanjev (kuhan izdelek)
  • 1 kozarec slivove marmelade (350 g)

Za drobtine:

  • 160 g moke
  • 100 g  rjavega trsnega sladkorja
  • 20 g mandljevih kosmičev
  • 1 ščepec soli
  • 1 konica noža cimeta
  • 100 g hladnega masla, v kosih

Za postrežbo:

 

  • Wiener Zucker sladkor v prahu (v mlinčku)
  • Vanilijev ali cimetov sladoled

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C, pečenje z kroženjem zraka.
Jabolka olupite, razčetverite, odstranite sredico in narežite na drobne rezine. Marcipan naribajte na tankem strgalu. Zdrobimo kostanje. Celotno zmes zmešajte z dušenimi slivami in vlijte v pekač za peko.

Da dobite drobtine zmešajte moko s sladkorjem, mandljevimi kosmiči, začimbami in maslom ter jih pregnetite s prsti.

Enakomerno razporedite po jabolčni mešanici, postavite na srednjo rešetko v pečici in pecite približno 25 minut. Drobtine potresemo s sladkorjem in postrežemo dokler so še tople.

Pripomba: 
Da drobtine ne bi postale pretople in mehke, jih najprej pregnetite s kavljem za testo iz ročnega mešalnika ali kuhinjskega mešalnika, nato pa še z rokami, dokler drobtine ne dosežejo želene velikosti.

 

 

Namig: Postrezite s sladoledom okusa vanilije ali cimeta!

 

 

Tipp: Mit Vanille- oder Zimteis servieren!

Share or print this recipe

več receptov

Pecivo z kuhanim vinom

Začinjeni piškoti

Snežne zvezdice

Moderna linška torta

Čokoladna salama

Čokoladna češnjeva torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".