• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Kolački z makom in vaniljo

Sestavine

Sestavine za 12 kolačkov

Osnova

  • 150 g masla
  • 4 rumenjaki
  • 4 beljaki
  • 100 g sladkorja za peko Wiener Zucker
  • 40 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 200 g maka
  • 100 g orehov
  • ščepec cimeta
  • sok in lupina polovice limone
  • sredica vaniljevega stroka
  • malo ruma

Za preliv    

  • 500 g čvrstega maskarponeja
  • 200 g skute
  • 100 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • sredica vaniljevega stroka

Svež ribez ali malo ribezove marmelade in naribana čokolada za okrasitev

Potrebujete še

  • vrečko za okraševanje z velikim nastavkom
  • 12 modelčkov

Priprava

Za osnovo kolačkov najprej iz beljakov in sladkorja za peko Wiener Zucker stepemo čvrst sneg. Maslo, vaniljo in sladkor v prahu penasto umešamo ter postopno dodajamo rumenjake. Primešamo še sok in lupinico limone ter kanček ruma. Dodamo mak, orehe in ščepec cimeta ter na koncu previdno vmešamo še sneg iz beljakov. S pomočjo vrečke za okraševanje napolnimo modelčke z maso do 2/3.

Pečemo v pečici pri 160 °C približno 20 minut.

Preliv pripravimo tako, da z mešalnikom na hitro premešamo sestavine, napolnimo vrečko za okraševanje in s prelivom okrasimo ohlajene kolačke.

Po vrhu okrasimo še s svežim ribezom ali malo ribezove marmelade in naribano čokolado.

Share or print this recipe

več receptov

Borovničeva torta s pinjencem

Sacher keksi

Makov štrudelj

Velikonočni muffini

Palačinke s kokosom in banano

Moderna Linzer torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".