• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jesenska torta Malakoff

Sestavine

Sestavine za biskvitno osnovo:

  • 3 jajca pri sobni temperaturi
  • 60 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 ščepec soli
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 60 g moke
  • 1 čajna žlička olja ogrščice

Sestavine za hruškov kompot:

  • 2 hruški
  • 40 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • Sok ene limone
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 ščepec cejlonskega cimeta
  • 1 ščepec mletih klinčkov
  • 2 žlici ruma

Sestavine za cimetovo kremo:

  • 5 listov želatine
  • 500 g mascarponeja
  • 750 g sladke smetane
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 čajna žlička cejlonskega cimeta
  • 1 ščepec tonka fižola (neobvezno)

Poleg tega:

  • 200 g piškotov za plastenje
  • 40 g vode + 40 g ruma za namakanje
  • 100 g brusnične marmelade
  • 2 žlici ruma
  • 1 hruška za okras
  • 100 g mletih, praženih lešnikov za posipanje

Priprava

Priprava biskvita

Pečico segrej na 180 °C (zgornje/spodnje gretje) in obloži tortni pekač s premerom približno 22 cm s papirjem za peko.

Jajca stepaj s sladkorjem, soljo in vaniljevim sladkorjem na najvišji hitrosti vsaj 7–10 minut, da nastane puhasta masa.

Moko presej in jo postopoma ročno nežno vmešaj skupaj z oljem.

Maso vlij v pripravljen tortni pekač in peci v segreti pečici približno 20 minut, dokler ni zlato rjav. Nato popolnoma ohladi.

Priprava hruškovega kompota

Hruške olupi, odstrani pečke in jih nareži na majhne kocke. V kozici segrej sladkor z limoninim sokom, vaniljevim sladkorjem, cimetom, rumom in klinčki ter ves čas mešaj. Dodaj koščke hrušk, kuhaj približno 7–10 minut ob občasnem mešanju, nato ohladi.

Priprava cimetove kreme

Lističe želatine namakaj v hladni vodi približno 5 minut. V skledi na nizki hitrosti na kratko zmešaj mascarpone, sladko smetano, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, cimet in po želji tonka fižol, nato stepaj na najvišji hitrosti, da se krema strdi. Pozor: Ne stepaj predolgo, da se krema ne sesiri.

Želatino stopi v majhni kozici, da se utekočini in začne rahlo kaditi. Vmešaj 1–2 žlici mascarponejeve kreme, nato hitro vmešaj želatino v preostalo kremo, da se ne naredijo grudice. Kremo napolni v dresirno vrečko z nastavkom v obliki zvezde.

Sestavljanje jesenske torte Malakoff

Biskvit obdaj s tortnim obročem in, če imaš, še s folijo za torte. Ob robu biskvita nanesi nekaj kreme, da preprečiš iztekanje kompota in marmelade.

Brusnično marmelado zmešaj z 1–2 žlicama ruma in jo enakomerno razmaži po biskvitu. Na vrh razporedi ohlajen hruškov kompot.

Dodaj plast kreme in jo zgladi. Piškote prereži na pol, jih na hitro pomoči v mešanico ruma in vode ter jih enakomerno razporedi po plasti kreme.

Nato dodaj še eno plast kreme, plast piškotov in zaključi s kremo. Torto postavi v hladilnik za vsaj 5 ur ali, še bolje, čez noč. Tortni obroč previdno odstrani s pomočjo noža.

Torto obmaži s preostalo kremo in okrasi s praženimi lešniki ter svežimi rezinami hrušk.

Share or print this recipe

več receptov

Carski praženec z dušenimi slivami

Kokosove paličice

Pecivo z kuhanim vinom

Limonini mandljevi piškoti

Breskev Galette

Borovničevo-čokoladne kocke

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".