Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za biskvitno osnovo:
Sestavine za hruškov kompot:
Sestavine za cimetovo kremo:
Poleg tega:
Priprava biskvita
Pečico segrej na 180 °C (zgornje/spodnje gretje) in obloži tortni pekač s premerom približno 22 cm s papirjem za peko.
Jajca stepaj s sladkorjem, soljo in vaniljevim sladkorjem na najvišji hitrosti vsaj 7–10 minut, da nastane puhasta masa.
Moko presej in jo postopoma ročno nežno vmešaj skupaj z oljem.
Maso vlij v pripravljen tortni pekač in peci v segreti pečici približno 20 minut, dokler ni zlato rjav. Nato popolnoma ohladi.
Priprava hruškovega kompota
Hruške olupi, odstrani pečke in jih nareži na majhne kocke. V kozici segrej sladkor z limoninim sokom, vaniljevim sladkorjem, cimetom, rumom in klinčki ter ves čas mešaj. Dodaj koščke hrušk, kuhaj približno 7–10 minut ob občasnem mešanju, nato ohladi.
Priprava cimetove kreme
Lističe želatine namakaj v hladni vodi približno 5 minut. V skledi na nizki hitrosti na kratko zmešaj mascarpone, sladko smetano, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, cimet in po želji tonka fižol, nato stepaj na najvišji hitrosti, da se krema strdi. Pozor: Ne stepaj predolgo, da se krema ne sesiri.
Želatino stopi v majhni kozici, da se utekočini in začne rahlo kaditi. Vmešaj 1–2 žlici mascarponejeve kreme, nato hitro vmešaj želatino v preostalo kremo, da se ne naredijo grudice. Kremo napolni v dresirno vrečko z nastavkom v obliki zvezde.
Sestavljanje jesenske torte Malakoff
Biskvit obdaj s tortnim obročem in, če imaš, še s folijo za torte. Ob robu biskvita nanesi nekaj kreme, da preprečiš iztekanje kompota in marmelade.
Brusnično marmelado zmešaj z 1–2 žlicama ruma in jo enakomerno razmaži po biskvitu. Na vrh razporedi ohlajen hruškov kompot.
Dodaj plast kreme in jo zgladi. Piškote prereži na pol, jih na hitro pomoči v mešanico ruma in vode ter jih enakomerno razporedi po plasti kreme.
Nato dodaj še eno plast kreme, plast piškotov in zaključi s kremo. Torto postavi v hladilnik za vsaj 5 ur ali, še bolje, čez noč. Tortni obroč previdno odstrani s pomočjo noža.
Torto obmaži s preostalo kremo in okrasi s praženimi lešniki ter svežimi rezinami hrušk.
Share or print this recipe