• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jabolčno-mandljeva torta

Sestavine

Za pekač (Ø 26 cm)

  • 300 g moke
  • 50 g naribanih mandljev
  • 160 g rjavega sladkorja
  • ½ žličke cimeta
  • 1 jajce
  • 220 g masla
  • 30 g mandljevih lističev
  • 400 g jabolk (olupljenih, listnatih)
  • 2-3 žlice  Wiener sladkor za peko
  • ½ žličke cimeta
  • Sladkor v prahu (v mlinčku)

Priprava

Jabolka olupimo, odstranimo sredico in narežemo na tanke rezine. Zmešajte v skledi s cimetom in sladkorjem. Za testo v mešalno posodo kuhinjskega robota dodamo moko, mandlje, rjavi sladkor, cimet, jajce in hladno, na kocke narezano maslo ter premešamo s kavljem za testo.

Ko testo začne tvoriti grudice, z žlico odstranite približno ⅓ zmesi in jo postavite na stran za zaključni sloj torte. Testo gnetemo toliko časa, da dobimo gladko krhko testo, ki ga zavijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro. Za zaključni sloj torte zamesimo ⅓ testa z lističi mandljev. Pečico segrejte na vroč zrak 170 °C. Testo razvaljamo v okroglo obliko na rahlo pomokani delovni površini (cca. 3-4 cm večja od vzmetnega modela). Testo položimo v model in ga pritisnemo, dokler ne dobimo cca 3 cm visokega roba. Z nožem odrežite rob. Na testo položimo jabolka in jih pokrijemo s posipom testa in mandljev. Torto pečemo 50-55 minut. Pustimo, da se popolnoma ohladi, vzamemo iz modela in potresemo z dunajskim sladkorjem v prahu.

Share or print this recipe

več receptov

Palačinke s kokosom in banano

Pustna torta - Čokoladna torta s pisanimi vrtinci

Srca iz skutinega testa in pudinga

Začinjeni piškoti

Tarte z jagodami in bezgom

Čokoladna češnjeva torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".