• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jabolčni tart

Sestavine

Za tart:

  • 200 g stepene smetane
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • Lupinica 1 bio limone
  • 3 jajca
  • 200 g navadne moke
  • ½ paketka pecilnega praška
  • 4 jabolka
  • 2 žlici limoninega soka

 

Priloga:

  • 2 žlici mleka
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 30 g mandljevih kosmičev

Priprava

Stepite smetano, sladkor, vaniljev sladkor in limonino lupinico. Nato ji vmešajte še jajca. Moko zmešajte s pecilnim praškom in jo previdno zložite mešanico. Testo previdno razporedite po pekaču.

Olupite jabolka, narežite jih na tanke rezine in jih marinirajte z limoninim sokom. Testo na tesno prekrijte z jabolčnimi rezinami. Tart pecite približno 180 minut, na 180 °C.

Zavrite maslo, mleko, sladkor in mandlje. Mandljevo zmes porazdelite po torti in vse skupaj pecite še dodatnih 15 minut na 180 °C.

Share or print this recipe

več receptov

Šolski stožec iz vafljev

Jabolčna-makova torta

Borovničeva makova torta s sivko

Veganski čokoladno-hruškov kolač

Limonini mandljevi piškoti

Velikonočni muffini

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".