• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Fina makova torta

Sestavine

22 cm velik pekač za torto

Za testo torte:

  • 80 g topljenega masla
  • 150 g polnozrnati masleni piškoti
  • 60 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • ½ čajna žlička cimeta

Za skutin nadev:

  • 250 g polmastne skute
  • 250 g manj mastne skute
  • 265 g navadnega kremnega sira
  • 200 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 4 jajca
  • 100 ml smetane za stepanje
  • 2 jedilni žlici vanilijevega pudinga
     
  • 2 jedilni žlici mletega maka

Za glazuro:

  • 250 g kisle smetane
  • 30 g Wiener Zucker sladkor v prahu 

 

Za dekoracijo:

  • Granatno jabolko, fige, listi mete, vejice rožmarina

Priprava

Pečico segrejte na 170 °C, pečenje z kroženjem zraka. V pečico postavite ognjevarno posodo, napolnjeno z vodo ( ob to boste pozneje namestili tudi pekač za torto).

Maslo za testo torte stopimo. Maslene piškote zdrobite z električnim mešalnikom ali jih dajte v vrečko in jih zdrobite z valjarjem. V skledi dobro zmešajte stopljeno maslo, sladkor in cimet. Zmes vlijte v tortni model in potiskajte navzdol, da nastane čvrsta tortna podlaga.

Za skutin nadev na kratko zmešajte skuto in kremni sir s sladkorjem. Jajca dodamo zmesi eno po eno. Smetano stepite s pudingom, da se oblikujejo čvrsta pena, in jo ohlapno vmešajte v mešanico skute.

Kremo vlijte v oklep. Zmesi skute dodajte dve žlici makovih semen in jo z žlico grobo vmešajte v zgornjo plast ter jo zgladite.

Po približno 45 minutah peke vzemite iz pečice in pustite 10 minut, da se ohladi. Ne izključite pečice!

Kislo smetano in sladkor zmešajte do gladkega in nežno premažite z toplo skuto in makovo kremo. Nadaljujte s peko še 10 minut, ter pustite, da se ohladi v izklopljeni, odprti pečici, ter dajte v hladilnik za vsaj 4 ure.

Preden postrežete okrasite s svežimi figami, granatnim jabolkom, lističi mete in vejicami rožmarina.

Pripomba: Vodna para zagotavlja, da na vrhu ne pride do razpok.

Namig: Makovo-skutino torto postrezite z kuhanimi slivami!

Share or print this recipe

več receptov

Fina makova torta

Čokoladna češnjeva torta

Kuglof z okusom jabolčne pite

Polžki z borovnicami in skuto

Makove krone

Kringel s slivami in lešniki

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".